Balans tussen sfeer, esthetiek en functie. Voor ruimtes met karakter.

Lichtontwerp

Sterk lichtontwerp met een creatieve geest. Illumi doet het. En komt in 7 stappen tot een professioneel lichtplan dat past bij een ruimte en een sfeer.

Verkennen

We doen graag, maar gaan eerst denken. Met grondig voorwerk als basis. Om een gevoel te krijgen bij het concept, het project en de functie van de ruimte of het gebouw. Wie is de doelgroep? Welke sfeer moet het uitstralen? Zijn er verbeterpunten? Wat is het budget? De wensen en eisen van u als architect, interieurontwerper of aannemer en die van de klant moet helder zijn. Voor een verhaal waarop wij verder borduren.

Voorbeeld: bruidsmodezaak

Moodboards

Het fundament staat. De ideeën gaan stromen, we nemen alle mogelijkheden onder de loep. Creatieve brainstorms leiden tot een sfeerbeeld, passend bij het project. Dit vertalen wij naar moodboards die ons advies pakkend weergeven.

Voorbeeld: The Avocado Show

Schetsplan

Als de moodboards in de smaak vallen, gieten we plannen en ideeën in een schetsplan. Dan weten we net een beetje beter waarover we praten.

Voorbeeld: bruidsmodezaak

ARMATURENVOORSTEL

De lichtarmaturen die wij adviseren en de positie ervan in de ruimte verwerken we in een plattegrond. Van basisverlichting, accentverlichting tot functionele- en sfeerverlichting, voor interieur, exterieur en in de openbare ruimtes. Het ontwerp wordt steeds tastbaarder.

Voorbeeld: etalage bruidsmodezaak

3D rendering

Kers op de ontwerptaart is een 3D-rendering. Een fotorealistisch beeld geeft een optimale indruk van hoe ontwerp en ruimte er straks uitzien.

Voorbeeld: kledingzaak

Lichtberekeningen

Kantoorverlichting om goed en ontspannen bij te werken. Sfeerlicht bij de tafeltjes in een restaurant plus werklicht in de keuken. De eisen voor elke type verlichting zijn anders. Voor de juiste verlichtingssterkte die aansluit bij gevraagde of geëiste normen en het bestek, maken wij lichtberekeningen. Met een nauwkeurige schets van de situatie en gekozen lichtbronnen.

Voorbeeld: privé woning

Technische tekeningen

Heeft de uitvoerder, aannemer of elektricien van het project technische tekeningen nodig? Geen probleem. Deze maken wij snel en accuraat.

Voorbeeld: The Penthouse Restaurant

Meer weten?


T:+31(0)70 2111 408
E: info@illumi.nl